Energy Methode (Stans van der Poel)

Eén van de symptomen van het huidige drukke bestaan is dat onze ademhaling ontregeld raakt. In de meeste gevallen ademen wij te snel, te veel, zelfs als er geen inspanning geleverd wordt. Op het eerste gezicht lijkt dit onschuldig, maar dat is het zeer zeker niet.

De ademhaling dient de mate van inspanning te weerspiegelen. M.a.w. als je rustig op een stoel zit dan heb je genoeg aan 6 ademhalingen per minuut. Lever je daarentegen een inspanning zoals wandelen, fietsen of hardlopen dan haal je 10 tot wel 60 keer per minuut adem.

Het komt echter veel voor dat je in rust een te hoge ademhalingsfrequentie hebt. Die kan zelfs zo hoog zijn dat het lichaam (en de hersenen) denken dat je een lichamelijke inspanning levert, ook al zit je gewoon op een stoel! Door deze versnelde ademhaling wordt ook je hartslag verhoogd en dit kan ervoor zorgen dat je je vermoeid en uitgeput gaat voelen en zelfs andere lichamelijke klachten kunt krijgen.

Een wetenschappelijk getoetst systeem, gebruikmakend van een speciale hartslagband en software. Hiermee kun je in rust o.a. de ademfrequentie en hartslagvariabiliteit bepalen, waarmee je inzicht krijgt hoe de staat van je lichaam is. Dit is de bron tot een structurele verbetering van conditie, herstel en stress-niveau en zelfs het bereiken van je ideale gewicht.


Ademtherapie

Aan de hand van de ademanalyse en rustmeting kan er Ademtherapie gegeven worden. Ik ga dieper in op jouw adempatroon en hoe je deze efficiënt en rustig kan maken.

Je leert welke ademhalingsoefeningen het beste voor jou werken. De ademtherapie helpt bij klachten als een verkeerd adempatroon, ook bij hyperventilatie, vermoeidheid, slaapproblemen, hart kloppingen, onrust, concentratieproblemen, overgewicht, veel stress en een te hoog werkritme.

Voor meer informatie mail naar: wendy@gewichtcoach.com